LOVE ROOKIE

Episode kal lai dah luhna

Moderator: writers

Remruatfeli feli
Posts: 57
Joined: June 28th, 2020, 9:53 pm

LOVE ROOKIE

Unread post by Remruatfeli feli » April 7th, 2021, 9:55 pm

LOVE. ROOKIE CHAPTER-28



In ngaihtuah harh zawk in ka um nghal a,mahse ka hmu zo tawh lo,khawiah teh hrep nge alo k hman ni,' eng vangin nge ,min kalsan leh tur si ,ka nunah ilo luh, Zodinpui ka kei lo mipa dang I hnaih hi ka remti ngai lo ang" ka au nghal tuar a,zan ala tir bawk nen kawng kal ho chuan mak ti hmel zet in min melh hlawm a,mahse chung tiang ngaihtuah thei pawh ka nilo,tuna ka mamawh ber chu Zodinpuii chiah hi a ni.Ka thiante bulah chuan let leh in , Zodini awmna chu min lo zawt sap sap a,ani ai daih hian ka hre chak tih hi hria se min zawt nawn tawh lo khawp ang," a haw tawh" ka tih bung nghut chuan a thiante ho chuan mak tih hmel zet in min rawn melh nghal vat a,a haw leh chhan vel min zawh chuan ,kan inti thiam lo deuh tih zawng bak ka sawi hek lo,a chhan chu he hmeichhia hi eng tik ah mah ka then dawn loh vang ani,ani chiah hi ka nuna hmeichhia ka lakluh tur ani a,tu mipaah in min chuhbuai thiang lo.Ka rilru nat leh buai em avang chuan ka la tih ngai reng reng loh ,beer chu ka in nghal khawlh khawlh a,ka thiante chuan min dan tum teh mahse an thei lo,kei hi hmeichhe pakhat vang in ka tih ngai reng reng loh ka tih phah chu a nia," bro duh tawk teh I in ngai silo I rui ltk dawn,he khawvel ah hian ani chiah kha hmeichhe awmchhun pawh anih loh kha,tin midang ani ai tha kha duh tu che leh hnaih chak che an tam ltk " a rawn tih chuan za lo zet chuan ka then suk a," ani chiah kha he ka thinlung hian a duh chu ani si a lawm,I hria em mi tam tak chuan , Zodini hian min um zui in min hmangaih bik ngawih ngawih turah an ngai a, mahse anilo a sin" ka beer cane chu la kang in ka in leh nghal zat a.

" Chung chu mi ngaihdan ani,mahse maw ani lo,,,,,kei ai a let tam takin ka hmangaih in a tello a khawsa thei lo zawk chu ka ni a sin,ani khan ka mize tam tak hi min thlak sak tih I hria em? Ni e...kei hian harsatna tam tak ka thlen chung pawh hian ka kal san thei lo anih hi,,,,mahse tunah chuan min kalsan tawh,lo kir leh tawh lo tur in,eng tin nge a tello hian ka khawsak ang,a tello chuan ka damzo lo chu ka ti lo,mahse a tello chuan he thinlung phu ri hian awmzia a nei lo a, nung reng chungin ka thi a sin" ka tih chuan khawngaih hmel zet in ka thianpa chuan min melh tlawk tlawk a, 'Zodinpui ka thinlung na hi I hre theilo a mi? I tello chuan he thinlung hi awmze neilo mai in a sin a phut ni,ni e...ka thiamlo ani khawngaih in min ngaidam leh rawh,he mipa laktlak loh zet hi I pawm leh hram dawn lo a mi' keimah chuan ka phun bul bul a,ka thiante chuan min kaih thawh tuma min buaipui vel chu ka hre ruai ruai ,a bak Chiang takin ka hre thei tawh lo.


***


Ka harh leh chuan ka room ah ka lo mu tawh a,ka lu lah chu ana em em mai lehnghal a,shower hnuai ah chuan ding in Zodinpuii bawk chuan ka thluak a rawn luh chilh leh nghal a, naktuk mai hi ka kal hun ani tawh mahse Zodini ka chan ai chuan kal loh mai pawh ka duh zawk.Ka room kawngkhar rawn in kik ri dat dat ah chuan ka harh chhuak nghal zawk a,kei hi darkar khat lai helai hmun ah hian ka lo ding reng tawh," u Jason ka pi in lo chhuk rawh chaw ei tawh ang ati " kan nula chuan a rawn ti a, ani hi kum hnih vel chu kan hnenaj hian a awm tawh a,kei ai in a naupang hret, naupang viau e tilo chuan a fel phian reuh a," umm" ti sup in bathroom chu ka chhuahsan nghal a.


" Nizan ang khan vawi khat mah awm tawh suh ang che, chhungkaw mualpho na bak I then lo a nia" ka pa chuan a rawn ti chang fak a,ka pa hi pa zaidam teh chiam a ni lo a,ka chung ah hian a strick hle bawk.Chhang lo chuan chaw chu ka bar zawm mawlh mawlh a.



" Ka sawi chu I hria em Lalruattluang" a rawn tih leh chuan,muang changin ka pa chu ka va melh a.


" Mate naktuk ah I kal tawh dawn kha ,mamawh lei ngai te I nei em?" Ka nu chuan kan boruak thlak tum chuan ,thudang a rawn zep a.


" Ka kal dawn lo" ka toh sup chuan ka pa chuan " Lalruattluang I duh duh dan hian khawsak tum reng reng suh" a rawn ti chang fak a.


" Mate kha tiangin an awm ngai lo,I tan vek anih hi" ka nu chuan a rawn ti ve leh a.


" Mizoram ah pawh a zir theih vek,zmc ah ka zir mai ang" ka tih leh chuan ,


" A tul lo,kal ang che" ka pa chuan a rawn ti hmuk a.


" Ni e..mate ipa thusawi chu awih mai rawh"


Ka lungawi lo chuan ka thleng chu thawhsan in chair chu ka ti tlu nghal bur a,chu tah ka pa thu sawi vang chuan ding dat in ,ka in seh ruh nghal vak a,"kha hmeichhia vang mai mai Khan I thil tum thulh hauh suh ang che,chuti anih loh chuan" sawi zawm duh lo in a ngawi dat a.



" Anih loh chuan enge" nui lui sak pah chuan ka ti a.



" A chunga ka thil tih tur ah hian min dem thei lo ang" a rawn ti ve sup a,ka pa hi ka hre Chiang,thil pawh a ti thei hle bawk mahse Zodini chungah chuan enge a tih tum tih tak nghial pawh ka ngaihtuah thiam pha lo.


Ka phone chu phawrh chhuak in , Zodini chu ka call leh nghal zat a,mahse a ring ral tir thak thak a,a tawp ah phei chuan Swift off a in ti ta daih a,thaw chhuak hawk in an in lam chu ka pan ta ringawt a,tun chiah,tun chiah tak tak ka tum leh ang," ti sup in ka tlan chhuak nghal a.




ZODINI POV


Bell ri vang chhuak ka harh zawk a,ka lo trap muhil a ni ngei ang ka mit te lah chu a kham in men a nuam lo em em mai lehnghal a,tunge maw tun ang ah lo kal reng reng ni ka mulai min rawn ti hath ringawt a nia,ka chhungte lah hi khawnge an awm vek pawh ka hre lo e a,an chhuah dawn te chuan min rawn hrilh ve tur hi a nia.


" Aw ka lo kal,lo nghak lawk rawh" ka ti lang lang a, vawikhat hmeh pawh khan ka hre thei vek sia ,nge maw a hmeh chhen le...... ninawm reuh ltk mai.Kawngka ka hawng chiah ka mi hmuh vang chuan ka ding nghal chawt a,helai ah hian eng vanga lo la kal ngam nge a nih hrep le,eng ang pawn min sawm se a hnena let leh nachhan tur ka nei tawh lo," enge I rawh tih dawn ? Ka hmu duh tawh lo che ,let leh vat zawk la I tan a that ka ring" kait chet kual ralh pah chuan ka ti a.



" Zodin vawikhat chiah min ngaidam rawh,a thleng nawn tawh lo ang,tun chin ah chuan I hnen ah engmah ka zep tawh lo ang" a rawn ti zuai raih a.



" Mawh Sazupuite vawikhat chauh ,,,,,,,,,,, vawikhat chauh tak tak,ka tihpalh khawngaih in ,I tello chuan ka awm thei lo a nia,ka thinlung hi itan chauh a phu thin a sin,min kalsan lo hram rawh" a rawn tih rual chuan a biangah mittui a rawn luang a,ka thinlung atih nat zia hi a hre tawp si lo,ka tan hian kawng a van ti harsa tak,he mipa ngawh ngawl ve tak,ngeng tak hi keimah vangin a biangah mittui a luang a nia,mahse ka khawngaih vang ringawt hian ka kir thei tawh lo ,ani nen hi chuan a rem lo tawp ani mai,kan awm hran hian kan hlim zawk.



" Jason ka tihpalh ka lo kir thei tawh lo, nilo....kan pahnih hi chuan a rem lo ,kan tluang chuang lo ang, khawngaih in min kalsan tawh zawk rawh" ka tih chuan nat hmel ti takin ka mit ah chuan min en ta ngawih ngawih a.Khawngaih lo bik ka nilo mahse he thil hian rei a daih dawn si lo.



" Sazupuite khawngaih in,I duh duh dan in ka awm ang,Delhi ah pawh chuan ka kal lo ang ,I duh ang ngei in Mizoram ah chuan ka zir ang chuan ka ngaihsak tawh ngawt sng che,,,,,, khawngaih in,,,,,," a rawn ti leh sup a.Ka la ngawih reng avang chuan ,amah bawk chuan .



" Zodin a tawp nan ka zawt leh ang che min la hmangaih em? Min hmangaih tawh lo anih chuan ni e....I duh ang ngei chuan ni rawh se" harsa tih hmel zet chuan a rawn ti a,ka tan he thu sawi chhuah har zia hi a hrethiam pha lo em ni.




" Umm kal rawh ,rawn kir tawh ngai suh ang che,chuan kan inkar a thil thleng kha chu I theihnghilh nghal hmak thei ang" ka tih leh chuan ,rawn awm hnai in ka hmui ah chuan dil zet hian a rawn fawp a,ka chhang let lo,ka lo dawh mawl tawp ringawt a,Chiang zet in ka mit ah chuan min rawn melh a



" Pathian chungah hian eng ti fako in nge thil ka lo tih sual bik leeee,he khawvel a ka hmangaih ber kianga min awm tir a phal loh nachhan hi,ka hre chak ngawt mai,,,,,,,,ni e.....ka Sazupuite hlimna tur anih phawt chuan engkim ka huam ang,mahse hei hi hre reng rawh he thinlung a phut chhung hi chu ,I tan a phu reng a nga,he ka thinlung ah hian hmeichhe dang reng reng in hmun an chang tawh lo ang,chuan maw ka hmangaih ltk che,ka hmangaih reng bawk ang che,eng tia g pawhin min haw mahla kei chuan min huatna a nasat pauh leh ka hmangaihna che hi a nasa ting ang,chuan pasal fanau te nei lo nei mahla ka hnena ilo kir duh phawt chuan I tan ka thinlung hi ka lo hawng reng ang,,,,,,a tawp nang tak tak Ka Sazupuite ka hmangaih ltk che, mangtha lee" in her in a bike awmna lam chu min pan san a ,kei hian thu thlukna dik lo ka siam ta em ni? Tinge ka hmangaih ber kha ka kal tir nachhan hi ka hrethiam ta lo,a tir kha chuan ka lungawi loh em vang khan a chungah ka thinrim em em anih kha,mahse tunah chuan ka thinrim ai mahin ka chapo na chuan min nang ching ni mai in ka hria,ngawi reng chuan inchhung ah chuan ka lut a,ka room ah chuan lut in ,khum ah chuan bawk thlawp in ka trap ra zawih zawih a.




‌Ni zung chuan ka hmai chu a rawn chhun a,ka mit men ka tum chuan ka mittui tlak nasat ltk vang nge ka meng hlei thei meuh lo,ka mit chu wipes in ka hru a,kan meng fiah deuh nghal kawk a, tukverh lam chu pan in khua chu ka thlir a,ka ngaihtuah na hria niawm fahran in ni chu a dul raih a, boruak te chu a rit in a hlui rup nimai hian ka hria,Jasona kha a kal tawh a ngem,kha a thiannu nen khan em ni an kal ang,ka ngaihtuah na vang chuan ka mittui chu a rawn far leh ngiai ngiai a,chu tah ka phone
chu rawn ri in ka ban nghal zat bawk a,caller id ka en chuan muang changa la kang in ," hello" ka ti nghal sup a, lehlam ami chuan," ka phone call I pic a vangin ka lawm,a tawpna a nih tawh ngei ka beisei, tunah hian kan chhuak tawh dawn a, mangtha aw ,ka.... Sazupuite" a rawn ti zuai raih a ,line a in cut nghal zat bawk.



***

" Aw!!! Enge I ninawm ltk ala hma em hi,mi mut tui lai lai a mi rawn phone chhen" bak hlar chuan ka ti a.


" I ninawm fe ,,,,, message I seen ngai bawk si lo, college admission tih fel a ngai a lawm" a rawn ti hlar a.


" I ti tawh dawn a mi" ka tih leh chuan a rawn thaw chhuak hak a.


"Zodinpui in khung reng suh j â zo tawh nih kha form lak chhuah a ngai ,Ruati leh Nanditai an awm tawh dawn bawk si lo kan busi fe a ngai a nia" a rawn ti zui hlak hlak a,Ruati leh Nanditai an awm tawh dawn lo tih ka hriat thar leh avang chuan ka ngui nghal vek,kan thian pali in kan inthen phawk a ,kei leh Feli hi govt.Aizawl West College ah Kan kal lai in Nanditai leh Ruati erawh Govt.Aizawl college ah an kal sawn thung..


" Min lo lak kep mai la, naktuk ah ka submit mai ang ka chhuak peih thlawt rih lo" ka tih chuan hrethiam tak in a aw ve mai a,ka tan hian a van hlu tak, Jasona nen khan in then tawh mah ila ka ngaih a reh phah Chuang der si lo,reh a hnek in a zual zel chu anih hi.



*******


" Kha mi an tam si ka fel zia hi" a mitko san ak pah chuan a rawn ti a,ava han tenawm mai mai tak.


" Anih khaa nge I ta ve"


" Niaaa Muani khan submit nghal law law ang a tia kan submit daih lawm" a rawn ti sam et a .


" Ka choose tur ka hre dawn hleinem min lo choose pui rawh ,I combi ho lo sawi la" ka tih chuan ,Muani an zawt chawp leh a , hahthlak mange,ama combi pawh a hre lo a nia.



" Uiii zodin sec hi ka Chiang tawh lo 'D' kha choose teh a ni in ka hria " a tih chuan ka ti ve mai a.



*****


Interview ni alo thlen chuan ka hming ka hmu zo ta lo,sec "B" ah Feli te kha chuan an hmu mak a ,ka hmu zo ta lo,a hnu fe ah 'D' ah ka zu hmu ka va han ngei tak ,ka trah chhuak bawk si,Lalfeli vang in history pawh ka la lo a,sec dang ah ka lo awm daih bik a nia,'d' ti ve si kha ' b' alo choose chu ni in ka va han ngei mai mai tak hmelchhe nui chu ,mi mood off lai lai in.



*********************



Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

ADVERTISEMENT (A hnuai a milem hi a nia hmeh zeuh tur chu)
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot] and 67 guests